Groepslessen omschrijving

LOW INTENSITY LESSEN – kom geheel tot rust

– Happy Yoga
Happy Yoga is een actieve yoga workout op moderne muziek. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een gestructeeree serie van Yoga, Tai Chi en Pilates. Deze houdingen en bewegingen creeer een workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

– Easy Flow
Easy Flow Yoga is een zeer rustige yogastijl die is afgeleid van de Ashtanga yogavorm. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.

– Yoga mix
Een uitdagende les voor beginners. In een heerlijke flow wisselen Yoga houdingen uit o.a. Vinyasa, Iyengar en Hatha Yoga elkaar af. De adem is daarbij de verbindende factor.

– Yin Yang Yoga
Voor degenen die Yin willen proberen, maar nog niet het geduld hebben om 3-5 minuten in een houding te blijven en voor degenen die binnen een les tegelijk willen werken aan spieren, bindweefsel en gewrichten. In een Yin Yand Yoga les werken we met beide kwaliteiten doordat dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest. Yin yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten, bevat veel elementen van mindfullness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

– Power Yoga
Power Yoga is een fysieke yoga workout. Waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Door vele poses en stretches worden je spieren soepeler en flexibeler. Door de meditatie aan het einde van de les worden deze effecten van de oefening versterkt en keert de rust terug in lichaam en geest.

– Vinyasa Yoga 
Vinyasa Yoga is een krachtige en dynamische yogastijl waarbij ademhaling centraal staat. Een manier van yoga in flow; als een dans. Hierdoor ontstaat meditatie in beweging.

– Board Balance/intrinity
Trainingsprogramma die ontworpen is op een fitness board om kracht, balans, flexibiliteit, coordinatie en lenigheid om op te bouwen.

– Pilates
Tijdens Pilates ligt de focus op je lichaamshouding, ademhaling en bewegingstechtniek. Oefeningen die met name gericht zijn op de buik, bekken, onderrug en bilspieren.

 

INDOOR BOOTCAMP/funxtionele trainingen

– FunXtion
Funxtion is een vorm van fitness training die in kleine groepen wordt uitgevoerd. Centraal bij Funxtion training staat functioneel trainen. De oefeningen die tijdens een Funxtion training gedaan worden, zijn opgebouwd uit natuurlijke basisbewegingen als duwen, trekken, roteren en het buigen van de knieën.

– Crazy work-out
Ben jij iemand die doorzet en de “never give up” mentaliteit heeft? Dan is deze workout iets voor jou. Waar andere stoppen, word je hier gedreven om tot het uiterste te gaan. Om zo je uithoudingsvermogen, kracht en behendigheid te trainen.

– Boxing Kicking & Abs
Boxing Kicking & Abs, verkort als B.K.A. is een geweldige workout want elke stoot en elke squat en elke trap activeert  de buikspieren.

– Zumba fitness
De originele dans workout. Ben je klaar om jezelf in vorm te feesten? Met Zumba vergeet je de training, verlies je jezelf in de muziek en kom je in shape. Zumba lessen zijn voorzien van leuke maar intensieve-latijnse en internationale beats. De bewegingen zijn gemakkelijk te volgen en Zumba is een echte calorieverbrander.

– Zumba gold
De Gold versie van Zumba is ontwikkeld voor de actieve oudere volwassenen en voor degenen die langzaam conditie willen opbouwen. De les is gemakkelijk te volgen want het tempo ligt iets lager (low-impact), maar natuurlijk geheel in Zumba stijl. 


HIGH INTENSITY LESSEN

– Piloxing
Piloxing combineert de snelheid en behendigheid van boksen met de flexibiliteit van Pilates en de fun van het dansen. Tijdens de les gebruik je verzwaarde handschoenen voor een maximal effect. Een pittige maar effectieve les om in shape te komen.

Diverse variatie lessen:
– SSP
– Barre
– Knockout

– BBB
Intensieve aerobic les waarbij de nadruk ligt op oefeningen voor de buik, billen en benen. De les start met een wisselende choreografie gevolgd door spierverstevigende oefeningen. 

– Tabata
Tabata is een zeer intensieve intervaltraining (High Intensity Training) Deze trainingsmethode is geschikt voor iedereen die lichaamsvet wil opbouwen en zijn conditie wil verbeteren. Je kunt in een Tabata workout iedere oefening kiezen die je wilt.  Denk aan push-ups, air squats, sit-ups of een oefening met gewichten.Bij een Tabata workout voer je een oefening steeds voor 20 seconden explosief uit en neem je daarna met 10 seconden rust. Dit herhaal je 8 keer achter elkaar waardoor je in totaal 4 minuten bezig bent. In deze 4 minuten wordt een inspanning door de grote spiergropen (benen, borst, rug, buik, etc) uitgeoefend. Snel en effectief dus! Wat wil je nog meer?

 – Bodypump
Een groepsles met halters en gewichten gericht op spierversterking. Verbetering van o.a. spierkracht, coordinatie en flexibiliteit. In een uur pak je alle belangrijke spiergroepen aan.

– Work that body
In deze les wisselen voornamelijk low impact cardio en spierversterkende oefeningen elkaar af, waardoor er een ultieme balans is tussen vetverbranding en spieropbouw. De les eindigt met een uitgebreide coolingdown uit om het hart en hoofd weer tot rust te brengen. Kortom een complete workout voor zowel lichaam en geest.

– Bodyshape
De les die alles in zich heeft. In slechts 60 minuten tijd train je op motiverende muziek je hele lichaam. Door de combinatie van cardio- en krachttraining verbrand je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan jouw conditie en het versterken van jouw spieren. Zo nu en dan komt er ook een leuke dans voorbij.

– Jumping Fitness
Tijdens een Jumping Fitness Work-out zijn er meer dan 400 spieren aan het werk. Veel meer dan vergelijkbare sporten. Jumping fitness is duidelijk effectiever dan joggen voor het lichaam en het ontlast bovendien de gewrichten. En dat allemaal op heerlijke muziek. 

RPM/SPINNING

– Spinning
Is een groepsles op een speciale fiets, waarbij je op je eigen niveau traint. Dat maakt dat deze les voor zowel beginners als ervaring fietsers. Je verbetert snel je conditie en het vergroot de kracht in je benen. Hierbij is geen vast programma. Hit cycling spinning lessen op hartslag of op vermogen kan op onze IC7 fietsen perfect. Geleidelijk bouw je op naar je maxium hartslag of vermogen en met iedere maand een niuew doel/training. Lessen varieeren van Full Power, Full Interval naar aerobe souplesse trainingen. Dus train “smart with your heart” en laat je verrassen wat jij in je hebt aan kracht en duurvermogen.

– RPM
Een groepsles op een speciale fiets, waarbij je op je eigen niveau traint. Dat maakt dat deze les voor zowel beginners als ervaring fietsers is. RPM is een interval les met een aantal weken hetzelfde programma. Je verbetert snel je conditie en het vergroot de kracht in je benen.

 

KIDSLESSEN (8 t/m 16 jaar)

– Youth Bootcamp  (v.a. 15 maart)
Op een lichte manier kennismaken met de Fitness doormiddel van Bootcamps. Hierbij maken we gebruik van Dumbbells, Stootkussens, Touwen en Kettlebells. Gericht op de jeugd tot 16 jaar.

Monkey business  (momenteel niet)
Monkey Business  is een fitnessprogramma gericht op kinderen van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 14 jaar.  De les bestaat voornamelijk uit grote samengestelde bewegingen die hen voorbereiden op bewegingen in het dagelijks leven of sport. De kinderen werken aan uithoudingsvermogen, kracht, balans en behendigheid op een leuke manier.

– Spinning kids (momenteel niet)
Bij deze les staat de fun factor centraal. Spinning is een groepsles op een speciale fiets, waarbij je op je eigen niveau kan trainen. Spinning verbetert de conditie en vergroot de spierkracht in je benen. Samen met hippe muziek en leuke videoclips is deze les echt een feest.

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook