https://goldsgym.nl/wp-content/uploads/2023/06/cropped-OFFICIAL-GOLDS-GYM-LOGO__Pro-Black-on-Golds-Gold-2.png

GESCHIEDENIS

In 1965 legde Joe Gold de fundamenten voor Gold's Gym in de Verenigde Staten. Deze bescheiden plek, een betonnen zaaltje van 10 bij 30 meter naast het strand van Venice Beach, was gevuld met massieve mannen die zich bezighielden met het pompen van ijzer, curlen, bankdrukken en deadliften van honderden kilo's. Joe Gold, een koopvaardijmatroos met een indrukwekkend fysiek en rollen in films als The Ten Commandments en Around the World in 80 Days, was de visionaire oprichter.

Gold's Gym werd een broedplaats voor krachtsporters en fitnessliefhebbers, en enkele van de meest bekende leden waren niemand minder dan Arnold Schwarzenegger, een iconische bodybuilder en filmster, evenals Lou Ferrigno, bekend als "die man van de Hulk films". De aanwezigheid van deze beroemdheden versterkte de status van Gold's Gym als een toonaangevende fitnessgemeenschap.

salle-musculation-golds-gym-venice-los-angeles
maxresdefault

In 1984 bracht Rob Geurts het Gold's Gym-concept naar Nederland. Deze ervaren bodybuilder en fitnessondernemer begreep de Nederlandse fitnessmarkt en paste het Gold's Gym-model aan, waardoor het snel populair werd onder Nederlandse sporters. Geurts speelde een cruciale rol bij het verspreiden van de passie voor fitness die Gold's Gym kenmerkt naar Nederlandse bodem.

Nu, in 2024, is het aantal Gold's Gym-vestigingen wereldwijd indrukwekkend gegroeid. Wat begon als een bescheiden sportschool in Venice Beach, Californië, is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met vestigingen over de hele wereld. Gold's Gym blijft een synoniem voor toewijding, hoogwaardige training en een gemeenschap van fitnessliefhebbers die streven naar het ultieme lichaam en welzijn.

Wereldwijd een Gold's Gym bezoeken?

Vraag een travelpass aan. Dit kan via email.

CONTACT

Gold's Gym Netherlands

Hildo Kropstraat 37B

3431 CC Nieuwegein

030-6032495

info@goldsgym.nl

OPENINGSTIJDEN

Gym:        ma t/m zo 24/7 open

Receptie:  ma t/m zo 24/7 open

Administratie: ma t/m vr 9.00 - 16.30

OFFICIAL GOLDS GYM LOGO__Pro Black on Gold's Gold (2)

volg ons